Rusya’nın yeni nesil savaş makineleri

30 Temmuz 2019, 02:17

Son dönemde Batı ile gerilen ilişkileri ile birlikte askeri harcamalarına da hız veren Rusya yeni nesil füze savunma sistemini görücüye çıkardı.Rusya yeni nesil füze savunma sistemini Kazakistan’ın Sary-Shagan bölgesinde denedi. Başarı ile neticelendiği belirtilen teste ait görüntüler ülke basınında geniş yer buldu.

 

Yüzde yüz yerli imkanlar ile geliştirildiği belirtilen anti füze sisteminin menzili yaklaşık 100 km olarak açıklandı. Artan bütçenin de etkisiyle Rusya yeni nesil silahlarının geliştirme çalışmalarına da hız verdi. İşte Rusya’nın yeni nesil savaş makineleri…

 

 

Rusya’da üretilen robot asker FEDOR’un askeri yetenekleri yayınlanan kareler ile ortaya çıktı. Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitry Rogozin tarafından paylaşılan görüntülerde FEDOR’un çift silah ile hedefleri başarı ile vurduğu görülüyor.

 

Satan 2 ABD’nin 2’nci Dünya Savaşı’nın son günlerinde Hiroşima ve Nagazaki kentlerine attığı atom bombasından 2000 kez daha güçlü.40 megaton ağırlığında savaş başlığı taşıma özelliği olan “Satan 2 Fransa büyüklüğünde bir kara parçasını haritadan silebilecek kapasiteye sahip. Stockholm International Peace Research Institute’ta yer alan rapora göre, Rusya, 2006’dan bu yana askeri harcamalarını neredeyse ikiye katladı. Artan bütçenin de etkisiyle Rusya yeni nesil silahlarının geliştirme çalışmalarına da hız verdi.

 

Rusya T-14 Armata ‘Super Tank’ ile NATO standartlarına ulaştı. 3 mürettebata ev sahipliği yapan tankın topu tam otomatik özelliğe sahip.Tankın otomasyon özelliği sayesinde mürettebat sayısı azalmış durumda. Örneğin ABD’nin M1 Abrams tankı bu nedenle 4 kişi tarafından kullanılabiliyor.154 mm topa ev sahipliği yapan tankın NATO envanterindeki zırhlı araçlara karşı büyük bir tehdit oluşturduğu düşünülüyor.

 

Tank sahip olduğu anti füze özelliği sayesinde Batılı uzmanlar tarafından en iyi korunan modellerden biri olarak gösteriliyor.

 

 

Sukhoi PAK FA (T-50) Rusya Hava Kuvvetleri’nin modern yüzünün temsilcisi. Uçak 9G’ye kadar manevra yapabiliyor.

 

 

Sukhoi PAK FA (T-50) Rusya Hava Kuvvetleri’nin modern yüzünün temsilcisi. Uçak 9G’ye kadar manevra yapabiliyor.

 

 

Rusya Soğuk Savaş’tan kalma termo nükleer füzelerini de yeniliyor.RS-24 Yars füzesi 2015’teki ‘Zafer Günü’nde Kızıl Meydan’daki gösteride görücüye çıkmıştı.

 

 

Rusya’nın NATO’nun dikkatini çeken diğer silahı ise yeni nesil denizaltıları. Borei sınıfı 3 denizaltısı bulunan Rusya, 2020 yılına kadar bu sayıyı 8’e çıkarmayı planlıyor.

 

 

Mil Mi-28N “Havoc” taaruz helikopteri 2006’da ordunun kullanımına girdi. Bu modelin 5’inci nesilinin bu yıl içinde test edilmesi bekleniyor.

 

 

‘Süpermen zırhı’ olarak anılan zırh askerleri yangın ve patlamalardan koruyor. Zırh adını da buradan alıyor. Giyen kişinin 30 saniye boyunca zarar görmeden ateşe temas etmesine olanak veren zırhın 2020 yılında kullanıma gireceği belirtiliyor. Rusya 2020’de kullanıma girecek ‘superman suit’i görücüye çıkardı (Askerleri yangın ve patlamadan koruyor.)

 

 

Rus Izvestia gazetesinde yer alan iddiaya göre, yörüngeye yerleştirilecek nükleer reaktöre sahip bir araç lazer ışınları ile çevresindeki Rus uydularına enerji aktaracak.

 

 

Bir süredir insansız silah teknolojileri üzerine yoğun mesai harcayan Rusya, insansız savaş makinelerini test etmeye devam ediyor.Uran-9 ve Vikhr olarak bilinen iki araç piyade savaş araçları olarak ateş gücüne odaklanıyor. geliştiriyor.

 

 

Rusya yüzlerce drone’un uyum içerisinde birlikte çalışması için ise ar-ge çalışmalarına devam ediyor.Rusya, geçtiğimiz günlerde ‘Nehreta’ adı verilen modelin testlerinde istediği sonuca ulaştı.

 

 

Kamikaze görevlerinde kullanılması planlanan model son testlerde beklentileri fazlasıyla karşıladı.Yapılan açıklamada Nehreta’nın insanlı modellere kıyasla daha iyi bir performans sergilediği bilgisinin altı çizildi.

 

 

Rusya, ‘super bomber’ olarak da anılan yeni nesil bombardıman uçağı Tu-160M2 Blackjack’i geçtiğimiz yıl görücüye çıkarmıştı.

 

YENİ HABERLER

YORUMLAR

Henüz hiç yorum yapılmamış.

YENİ HABERLER